20 Mayıs 2010 Perşembe

GÖLBAŞI'NIN FETHİ

Evde artık ne iş olursa yaparım diyen çocuğum kimseye fırsat vermiyo.... Elimden aldığı viladayı sildi durdu kolidoru. Temizde yaptı ama kirli vileda birde duvarlara sürülmeseydi daha iyi olacaktı.
Tam bir Fatih Sultan Mehmet hayranı olan Enecik gittiğimiz gölbaşı gezisinde tam istediği gibi bir gemi buldu. İzlediği Fatih Sultan Mehmet çizgi filimini tamamını öyle benimsemiş öyle ezberlemişki gemide buldu aynısını yapmaya bizleride askerleri yaparak bizanslarla savaştırdı.
Evde küçük bir atı var üzerine binerek Sultan Mehmet'i canlandırıyor. Başlıyor'' ağlarım beylerim bu istanbul ya alınacak ''' demeyee.... Ulubatlı Hasan bayrağı surlara diker gibi canlandırma yapıyoor sanki. Ulubatlı Hasan'ı anmadan geçirmediğimiz gün bile yok. Enes bey Sultan Mehmet'in annesinin ismini sorduğunda bilemediğim gibi sorduğum insanlarda bilmiyordu. Artık Biliyoruz '' Hüma hatun'' Birdaha asla unutmam herhalde.

Dağlardan indirmeye başladı gemileri.....


İşteeee Gölbaşı'nın fethiiiii.....



Kreşe gitmediğimiz bir hafta boyunca hastaydık. Oğluşum biraz kendini iyi hissettiğinde öğretmenin gönderdiği faliyetleri zevkle yaptı. Elmaları suluboya ile baskı yaptık.... Suluboya işlerini seviyo ama kuruboya ile pek arası yok. Kollarım ağrıyor demeye başlıyor. Enes bey'e sulu şeyler olsunda ne olursa olsun hemen içine atlar.....



Hiç yorum yok: