21 Şubat 2010 Pazar

TATİL BİTTİ ARKADAŞLARIYLA VEDA GÜNÜ


Asya Termal'de tanışmışlardı Zeynep ve Emir ile. ikisi kardeşler. Enes daha 9 aylıktı zeynep ile tanıştığında. Zeynep ile Enes'in aralarında 1 yaş felan var sanırım. Her sene onları bir arada görünce nasıl büyüdüklerini görebiliyoruz. Havuzdan hiç çıkmıyorlar su kuşları. her sene aynı birbirlerini görünce mutlu oluyorlar çocuklar. Tabi 3 yıl sonra enes belki daha kısa sürede erkekler bölümünde olmak zorunda. Babamız hamamı sevmez. Bu durumda ne yapacağız bilemiyorum.

Son gün valizler arabaya yerleşince karşılaştılar.




KİTAP KURDU OLDU

Asya Termal'in içinde bulunan alışveriş merkezindeki turlarımız....
NT kitap evine girer girmez enescik, hemen hayvanlarla ilgili kitapları bulup getirdi.

Nurcan teyzemiz seçtiğimiz kitapları önce okudu, sonra alacağımız kitapları beyimiz seçti. Geneli hayvanlarla ilgili.
Uzun süre nt kitap evinden çıkamadık. Önce okutuyo sonra karar veriyoruz. yakınlarımızda nt kitap evi olmayınca alabildiğimiz kadar aldık. Hem benim için hem enes beyimizi için. Tabi bu durumdan kitap evi kasiyeri çok mutlu oldu. Gidene kadar kitaplar önerdi durdu. kapıdan bir türlü çıkamadık. son ana kadar kitap aldık durduk.






KIZILCIHAMAM SOĞUKSUDA MANGAL KEYFİ

Kızılcıhamam'ı dolaşırken mangal yapma isteği doğunca bende, önce bizimkiler şaka sandılar sonra marketten malzemeleri alınca artık kaçış yoktu. Hava soğuktu yanımızda erkek yoktu annem ve ablam gergin ben ise karda mangal yapma zevki, kafaya koymuştum bir kere...
Enescik bile çok güzel bir öğle yemeği yedi. Açık hava olunca açıktı tabiii...

Beklemek zor geldi açıktı. Artık bir ağacın dibinde çöktü aç kurtlar gibi bekliyo garibim.


Annem ateşi yakmamızda yardım etsede, hemen arabanın içine gidip oturmayı terc etti. Hava soğuktu çünkü....




Ateşi yakmamıza katkıda bulunan Enes'cik eline aldı yelpazeyi salladı durdu. O gün soğuk olmasına rağmen çok güzel geçti. Asya termal'deki arkadaşlar soğuk suya indiklerinde bizi görenler imrenmişler halimize.

BALKONDAKİ KUŞLARA YEM

Geçtiğimiz günlerde gittiğimiz Kızılcıhamam Asya Termal'de dolap küçük olunca yiyeceklerimizi balkona koymuştuk. Tabi hava soğuk olunca buzdolabı görüyordu balkon. Kuşlarda nasiplerini almak için arada geliyorlardı. Enes'cikte ekmek kırıntıları ile balkonu atınca kuşlar hiç sakınmadan kırıntılarını yiyor, Enes'te seyre dalıyordu.....




İÇİM SMART BASKETBOL GÖSTERİSİ

İÇİM SMART BASKETBOL GÖSTERİSİ

Uzun süre bu gösteriye gitmek için sabırsızlıkla bekleyen Enes ve Tuna sonunda muratlarına erdi. Erdiler ermesine ama çok fazla sürmedi sıkılmaya başladılar. Enes kuzucuğu kreşten öğle vakti aldığım için uykusunu alamadan yarım yamalak izledi. pet işedeki su ile gözlerine su bile serptim. Foto makinam yine azizliğine uğradım için fazla görüntü alamadım. Ama şükran tam teşkilatlı olduğu için sağolsun güzel kareler çekmiş.

MEDENİYETLER MÜZESİNE GEZİ

Yine bir hafta sonu Ulus'u gezerken yolumuz Medeniyetler Müzesine çıktı. Gelmişken bir dolaşalım derken Enes bey bu geziyi çok sevdi çünkü her yer küçük inek heykelciklerle dolu. Enes'in inek sevgisi iyice pekişmiş oldu.
İçerde foto çekmek selbest ancak flaşsız. O günde şansımıza fotoraf makinamızda arızalandı zar zor kareler alabildim.

BUNA ÇOK GÜLECEKSİNİZ


DIŞARDA BİZİ BU HEYKEL KARŞILADI. GEZİMİZİN SONUNDA DIŞARIYA ÇIKTIĞIMIZDA GÖZÜMÜZ BU HEYKELE TAKILDI. TAM FOTOLUK.
ENES'İN DE DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİ Kİ, BU ANI GÖRÜNTÜLEMEDEN EDEMEDİK.
Gezimiz bu bu kadar kısa sürmedi ancak fotoraf makinamızın bu kadar izin verdi.



ANKARA'DA İLK KAR

Kar'ın ilk yağdığı gün soluğu hemen dışarda aldık. Ogün hasta olmasına rağmen karın zevkini çıkardı. Karda yuvarlanmakmı ararsınız, Callio gibi karın üstünde kuş resmi çıkartmakmı hepsini yaptı kuzucuk.
Tabi soluğu babasının kucağında aldı. karda yürümemin zor olduğunu yeni öğrenen enes bey kendini öyle bırakti ki babamız bile zor taşıdı.

karda yatıp yuvarlana ,yuvarlana gittik markete....











KREŞE GİDERKEN

Sanmayın ki kreşe her zaman böyle gidiyor tabi kiii hayırrrr.... alışana kadar epey bur zaman geçti ama şimdilik iyiz. önce ilk 3 ay yarım gitti ama şimdi tam gün oldu. Sağolsun öğretmenleri çok yardımcı oldular. Sabahları kreşe gitmeden krizimiz tutuyor ama fazla uzamıyorrr Allah'tan.
Burda artist bir poz vermiş enescikkk.



Bir hafta sonu babasıyla kabak soyuyor....



Enes bey kabak tatlısını aslında fazla yemez ama babamız çok seviyor...