16 Aralık 2008 Salı

ENESİN TAVUKLARI


Yine Kırıkkalede annem enesi dolaştırmaya hemde tavukları olan komşularından yumurta almaya gitmiştik. ama tavuklar annemin önce koluna sonra başına kondu. enes korktu bu sefer.
Annemin başına talih kuşu kondu pardon tavuk konda.

hemen annemin eline kondular şaşırdık valla.






enes bir iki tane yumurta alabildi. soğuk olunca havalar tavuklar yumutlamıyorlarmış.




ÇOBAN ENES

ANnemlere gitmiştik bayram öncesi bizimki köpekleri seviyo ya orda da yavuru bir köpek yavrusu vardı onbayıldı. su verdi ekmek içi verdi. bayıldı köpeğe . kimseyi yaklaştırtmadı .
Ankaraya geldiğimizde hala benim köpek deyip durdu.

Arasak bulamazdık koyunları. anemlerin arka bahçesi boş tarla kadıncağızın birisi yavru iken almış koyunları bayrama kesecekmiş. tabi enes kesilme konusunda haberi yok onları gütmaeye başladı. çoban oldu benim kuzum.

Annemlerin orası hayvanat bahçesi gibi şimdide balkona gelen bir kedi ile birlikte . uzun süre o kedi sayesinde kavaltı yaptırmıştım.


sabah güneşi vurdukça kedi uyudu kaldı orda. ne güzelde uyuyor.




Annemlerin bağına gitmiştik enesi bu haligörülmeye değer MAŞALLAH.

ENES KELEBEK OLDU

Enesin doğmunda aldığım kapı süsüsünü komşumuzun oğlu özgürün doğum vadı kapılarına asmaları için götürüyorduk. enes elimden aldı bırakmıyo bende boynuna taktım canım bir güzel oynadı. özgürlere böyle götürdü uça uçaaa... pekte yakışmıştı.

ALTINPARKTA BİR GÜN

Düştüğünün ertesi günü beyimizi atınparka götürmüştük . canım o kolu ile parkta bisiklet sürdü .Alçıya alınmamıştı daha.



ilk defa ata bindi sıpam. korkmadı maşallah.











oyun hamurları çok hoşuna gidiyoo. ben evde enese hamurlardan hayvanlar yapardım o da okulda hemen tıs tıs yani yılanı yapmaya çalıştı.
ilk gün çok eylenceli geçti. okullarında tiyatro vardı onu izledi. enes ilk defa tiyatro izliyo onun şaşkınlığı var. yavrum garibim şaşkınlıktan bütün oyunu ayakta izledi.

bakarmısınız herkes oturuyo enes ayakta


burda beni arıyooo....




oyun bitene kadar ayaktaydı. rahat davranamıyooo. ortamı garipsedi. çocukların ne yaptığını merak ediyo onları izliyo bir taraftan şaşkındı tam anlamıyla.. canım benimmm